KONCERT NOVOMĚSTSKÉ FILHARMONIE

KONCERT NOVOMĚSTSKÉ FILHARMONIE

Hudba plná emocí

Předprodej vstupenek bude zahájen ve středu 1. září 2021 od 9:00 ON-LINE na www.mestskyklub.cz, osobně v Městském klubu nebo v IC Nové Město nad Metují (491 472 119).

Novoměstská filharmonie si už za léta svého působení získala spoustu věrných posluchačů, kteří si nenechají ujít ani jeden koncert svých oblíbenců. Jaká je to čest a radost, která naplňuje nitro účinkujících při pohledu na ty známé tváře sedající si s nadšením na své místo v novoměstské sokolovně a napjatě očekávající kulturní zážitek. A právě k nim se teď obracíme s naší pozvánkou na příjemné strávení podvečera.

Nofi, v čele s dirigentem Jaroslavem Rybáčkem se opět představí novoměstskému publiku s unikátním program nabitým nejlepšími kousky z dílen velikánů A. Dvořáka, C. Webera a J. Brahmse. Můžete se těšit na zvukomalebnou Českou suitu, brilantní klarinetový koncert nebo rozverné Uherské tance. Dále se dozvíte mnoho zajímavého ze života A. Dvořáka, který tento rok slaví 180. výročí. Jako hosté vystoupí hostující dirigent Marek Klimeš a vynikající klarinetista Marek Pavíček, student JAMU Brno, který patří mezi mladé nadějné umělce nové hudební generace.

Marek Pavíček vystudoval konzervatoř v Pardubicích (ve třídě MgA. Zděňka Seidla) a nyní studuje 2. ročník na Janáčkově akademii múzických umění v Brně (ve třídě prof. Milana Poláka a doc. Víta Spilky). Během studia na konzervatoři získal ocenění na několika soutěžích. Mládí a Bohuslav Martinů 2016 – zlaté pásmo a cena za interpretaci skladby B. Martinů, Pardubické dechy 2017 – 3. cena, Pro Bohemia Ostrava 2017 – 3. cena a Pardubické dechy 2019 – 1. cena. Od roku 2017 spolupracuje s Filharmonií Hradec Králové, kde vypomáhá v klarinetové skupině. Jako sólista vystoupil s orchestry Komorní filharmonie Pardubice a Filharmonie Hradec Králové. Též je učitelem hry na klarinet a saxofon na Základní umělecké škole v Holicích.

Srdečně Vás také zveme i na další koncerty Nofi, na kterých se můžete zaposlouchat do hudby plné emocí, a to v neděli 26. září v kostele v Neratově v rámci ZUŠ Open, v sobotu 9. října v SC Kino 70 v Dobrušce, v neděli 10. října v sokolovně v České Skalici a v sobotu 16. října v Obecním domě v Brně v rámci mezinárodního hudebního festivalu Moravský podzim … více na www.nofi.cz

Datum lokální premiéry: 25. září 2021

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.