Komedie o narození

Komedie o narození

hudebně -divadelní projekt

Přidané představení s prioritou pro rodiče s dětmi. Rezervace a předprodej od 8. 12. od 9 hodin on-line, v Městském klubu (vstup zezadu kina) a v Infocentru na Husově náměstí

Společný divadelně-hudební projekt NODIVSE a Smíšeného pěveckého sboru Kácov

Příběh o narození Ježíše Krista je jedním z nejvíce interpretovaných příběhu vůbec. V naší kultuře se k této veliké události vracíme každý rok oslavou Vánoc. O příchodu světla a naděje na Zemi vyprávíme zas a znovu. A zas a znovu má cenu o něm vyprávět. Neb je nám stále nadějí a světlem, které hledáme v těžkých dobách.

Titul Komedie o narození se objevuje v české dramatice už ve středověku. Od té doby byl příběh

o narození Ježíše zpracován bezpočetně krát. V názvu Betlém aneb Komedie o narození byl také sepsán českým básníkem, dramatikem a režisérem Janem Antonínem Pitínským. Do rukou NODIVSE přišel text, který byl podepsaný takto: [Anonymní autor 20. století]. Nicméně nemohli jsme si nevšimnout podobnosti mezi textem J. A. Pitínského a tohoto anonymního autora.

Komedie o narození je v Novém Městě nad Metují zpracována jako divadelně-hudební projekt dvou zdejších spolků – NOvoměstské DIVadelní SEbranky a Smíšeného pěveckého sboru Kácov. Příběh je tak doplňován živou hudbou z úst asi padesáti zpěváků. České vánoční písně a koledy dokreslují atmosféru a umocňují sílu toho, o čem jsme se rozhodli společně vyprávět.

Datum lokální premiéry: 18. prosinec 2022

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.