NOVOMĚŠŤÁK NA RALLY DAKAR

NOVOMĚŠŤÁK NA RALLY DAKAR

Beseda s fotografem Markem Pitašem

Beseda s projekcí s novoměstským rodákem, fotografem Markem Pitašem o nejtěžší dálkové rally.

Zdálo by se, že poušť je jen nekonečný písek a nic víc. Opak je pravdou, stejně jako les má nespočet podob, tak i poušť nikdy nepřestává být rozmanitá. A do toho už pres 40 let se ji i sebe sama pokouší překonat nejeden motoristický závodník v rámci Rally Dakar. Už více jak 10 let se nejezdí z Paříže do senegalského Dakaru, ale přes destinace v Jižní Americe se závod dostal až do Saudské Arábie.

Marek Pitaš měl to štěstí, že se už 5x na slavnou Rally Dakar do Peru či Saudské Arábie vypravil. Zároveň je stejnou dobu fotografem závodního týmu Buggyra Racing a je u všech příprav, radostí i problémů, které se mohou účastníkům rally přihodit. V roce 2021 s týmem dokonce slavil vítezství!

Autor fotografií je novoměstským rodákem. Přes fotografování místních akcí, mimo jiné i novoměstského Festivalu komedie, se dostal k focení Mistrovství Evropy tahačů, a právě i Rally Dakar. Jeho fotografie se pravidelně objevují v motoristickém zpravodajství a v minulém roce realizoval velkou výstavu v Českém Rozhlase v Praze.

Datum lokální premiéry: 11. duben 2023

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.