Swingová tančírna s Heart of Dixie

Swingová tančírna s Heart of Dixie

Koncert brněnského orchestru v rámci festivalu Smetanovské sny 2024.

Heart of Dixie je brněnská kapela hrající jazz z dob, kdy tento žánr vyprodával Carnegie Hall. Osmičlenný orchestr se čtyřmi dechy a plnotučnou bigbandovou rytmikou je složený převážně z absolventů brněnské JAMU a zaměřuje se primárně na mezinárodní taneční festivaly.

Za posledních osm let se uskupení kapelníka, zpěváka a kytaristy Janka Čarka objevilo na velkých pódiích od Istanbulu až po španělskou Sevillu, stovka poctivě odehraných festivalů a tančíren také přinesla titul European Swing Artist 2020. Kluci z Heart of Dixie si ale stejně tak užívají jazzové festivaly a menší akce pro domácí publikum, kterému rádi naservírují plnou dávku swingové energie.

Jádro repertoáru tvoří vlastní aranžmá vydané na albu In Love With Basie, jenž bylo vřele přijato českými jazzovými kritiky, a které už kapelu definitivně posunulo od dixielandu k tvrdému basiovskému swingu padesátých let. Díky podpoře domácích i evropských fanoušků z řad swingových tanečníků bylo album vydané také na LP. V posledních letech s kapelou často hostuje vynikající švýcarský jazzová zpěvačka Géraldine Schnyder, která aktuálně působí v Brně.

Datum lokální premiéry: 11. květen 2024

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Sobota, 11. 5. - 18:00 Koupit
Název: Swingová tančírna s Heart of Dixie
Cena: od 290,00 Kč
Místo: Sokolovna
Sokolská 365
549 01 Nové Město nad Metují
Zobrazit na mapě

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.